20111107

♔ Tokyo First Aid Kit VOL: 2 ♔

Tällä kertaa aion kertoa hieman japanilaisten juomatavoista, baareista ja sen semmoisista pahuuksista. Alaikäisille: en rohkaise tai kannusta ketään juomaan tai käyttämään päihteitä, mutta en myöskään sano, että sitä ei pitäisi tehdä – jokainen styylaa tyylillään! Itse harrastan tupakkapensaan rullamuotoista polttamista ja maksani joutuu silloin tällöin myös kokemaan alkoholin kauhut, mutta minkäänlaisia huumebisneksiä en ole ikinä harrastanut, enkä aiokaan harrastaa, joten näistä asioista en osaa kertoa japanilaisten vinkkelistä.

B-side. Darts bar @ Koenji

the random entrance of B-side. 

Aloitan kuitenkin sanomalla muutaman kauniin sanan japanilaisista: HE-EIVÄT-OMISTA-MINKÄÄNLAISTA-VIINAPÄÄTÄ. Todistettu juttu… Joten japanilaisille suomalaisten alkoholinjuonti vaikuttaa lähes jumalalliselta voimalta. Japanilaiset humaltuvat aivan kuten kaikissa mangoissa/animeissa on annettu olettaa: kova nauruääni ja punaisuutta helottavat posket ja nenä kuuluvat asiaan. Yleensä vanhempien ihmisten keskuudessa miehet juovat paljon jäillä kylmennettyä viskiä, sakea ja kaljaa. Naiset vedellä ohennettua viskiä ja umeshua (japanilaista luumuviiniä). Nuoremmat eivät juo yleensä näin vahvoja juomia: miehet juovat kaljaa ja toisinaan sakea ja yksi ystävämme joi myös Smirnoff Icea. Nuoremmat miehet saattavat tilata myös jonkin drinkin, jota ei Japanissa lueta mitenkään ’’homoksi’’, kuten ehkä Suomessa saatettaisiin. Nuoret naiset juovat suunnilleen samoja juomia kuin nuoret miehetkin.

A bar at the top of the Government office Building @ Shinjuku

....do you spot the Absolute Vodka -bottles? :D 

Japanilainen baarielämä eroaa joiltain osilta suomalaisesta serkustaan. On kuitenkin myös paljon samankaltaisuuksiakin, kuten hintataso. Riippuu kuitenkin paljon missä juo ja mitä juo. Kalja on aina halvinta (kuten Suomessa) ja drinkit maksavat yleensä n. 500-600 jeniä (5-6 e). Itse en juo kaljaa, joten en tiedä niiden hintatasoa baareissa, mutta heittäisin lonkalta jotain 3-4 e. Japanissa on monenlaisia baareja: on hämysiä 10 neliön kokoisia huoneita, joihin mahtuu suunnilleen 15 ihmistä ja jotka yleensä sijaitsevat myös hämärissä ja arvaamattomissa paikoissa ja joihin periaatteessa vain eksyy, koska minkäänlaisia suurempia mainostauluja ei ole nähtävissä.  Sitten on myös normaaleja Pub-tyylisiä istumabaareja, joissa on hiljainen musiikki ja ei läheskään niin hämärää ja jotka saattavat olla hieman isompia kooltaan. Sitten on myös nuorison suosimia clubeja, joista suurin osa sijaitsee myös vilkkaimmissa kaupunginosissa esim. Shibuyassa ja Shinjukussa.

Monella baarilla on usein jonkinlainen teema: rock, italialainen, pub, etc. Itse kävimme Shinjukussa muutamassa pienessä huonebaarissa, joissa kaikissa oli teemana japanilainen rock-musiikki ja erityisesti visual kei. Tällaiset baarit on usein päällystetty lattiasta kattoon julisteilla ja postereilla ja muulla oudolla tavaralla. Nämä baarit eivät yleensä ole hienoimmasta päästä, mutta tunnelma on kotoisa ja ihmiset ovat yleensä hyvinkin vastaanottavaisia ulkomaalaisia kohtaan (saattaa johtua siitä, että on hienoa, kun ulkomaalaisia eksyy niinkin syrjäisiin baareihin ja uskaltautuu vielä sisälle). Tällaiset baarit ovat yleensä jossain sivukadun kerrostalossa, ja niihin täytyy kulkea rappukäytävän kautta, mikä saattaa tuntua aluksi länsimaalaisesta tungettelevalta ja oudolta, mutta rohkea rokan syö. Tällaiset baarit ovat yleensä myös pisimpään auki (klo. 6-7 aamulla, jos bisnes käy hyvin). hintatasoa on vaikea määrittää, sillä olemme olleet halvoissa tällaisissa paikoissa ja myös yhdessä todella kalliissa, joten en uskalla sanoa siihen sitten yhtään mitään!

One very, very small bar @ Shinjuku. plus nomihoodai. 

Sitten on nuorisoklubit….  Itse en ole vielä päässyt näitä kokemaan, sillä täytän vasta ensi helmikuussa 20, jolloin olen japanissa täysi-ikäinen. Ja nyt joku ihmettelee kuinka voin kertoa baareista? noh, minäpäs selitän! Pienissä baareissa ketään ei kiinnosta oletko täysi-ikäinen vai et ja sen takia kukaan ei kysy papereita. ja jos ikääsi kysytään, voit sanoa aina 20. kukaan ei Japanissa kuitenkaan osaa arvata oikeaa ikääsi, koska näytämme heistä paljon vanhemmalta kuin olemme – hyvä asia silloin tällöin. Kaupassa kukaan ei kysy ikääsi, jos ostat tupakkaa tai alkoholia (molemmat K-20). Kukaan ei uskalla. Ketään ei kiinnosta. Mutta palatakseni klubeihin: niissä kysytään yleensä paperit. saatetaan kysyä jopa useampaan kertaan. ovilla on myös yleensä portsari, kuten suomalaisissakin nuorisomestoissa on. Toisaalta kusettaminen saattaa onnistua, jos täysi-ikäisellä ystävälläsi on paperit ja hän lainaa niitä sinulle, sillä voi olla, että portsari ei huomaa eroa, kun kyseessä on länsimaalainen – mene ja tiedä. Mutta kuitenkin, tällaiset klubit on yleensä isoja, hikisiä, äänekkäitä ja täynnä populaa - useimmat humalassa. ja joissain baareissa on myös naamaraja: sisään otetaan vain hyvännäköisiä ja tyylikkäitä nuoria. Joten et voi marssia klubille verkkareissa ja kumisaappaissa, sillä et pääsisi luultavasti sisään. Moni saattaakin jo tietää ennestään joitain tunnettuja klubeja esim. ATOMin ja JOULEn?  Noh, heille tämä tieto on jo ennestään tuttua, mutta nämä nuorisoklubit on tarkoitettu tanssimiseen ja bailaamiseen.  Muut pienemmän baarit ovat lähinnä illanistumista varten ja siellä ei yleensä ole tapan tanssia – tosin tätäkin on tultu tehtyä. heh.

Yksi halvimmista juominkipaikoista on Izakaya. Ne tunnistaa yleensä punaisista paperilyhdyistä, jotka reunustavat ulko-ovea. Izakayoissa, toisin kuin muissa baareissa, on usein myös sisäänheittäjät. Izakayat on tarkoitettu kaveriporukoiden ja lähinnä opiskelijoiden juhlapaikaksi, sillä niissä on halpaa ja ne ovat yleensä tilavia. izakaya eroaa muista baareista hintansa lisäksi myös siinä, että sieltä saa ostettua myös kunnon ravintola-annoksia ruokaa.  Riippuen Izakayasta, toisinaan pöydässä on kosketusnäyttöinen ’taulu’, josta näet koko ruoka- ja juomalistan ja josta voit tilata mitä haluat nappia painamalla. Hinnat on yleensä samat kaikissa annoksissa ja juomissa. esim. olimme Izakayassa, jossa kaikki maksoi 315¥ (verollinen hinta). Sitten kun päätätte lähteä, menette oven suussa olevalle kassalle ja maksatte tilauksenne, joko yhdessä tai erikseen. Kuten haluatte. Izakayoissa on usein myös Nomihoodai. Tämä tarkoittaa sitä, että voit juoda esim. 3 tuntia niin paljon kuin haluat ja maksat siitä 3000¥ eli n. 30€. (tällaisia tarjouksia saattaa olla myös muissa baareissa, joten jos olet kova juomaan, kysele nomihoodaita baarimikolta). Suosittelen myös syömistä Izakayassa, sillä sieltä voit tilata pienehköjä ja halpoja annoksia helposti ja niitä voi jakaa ystävien kanssa, jotta jokainen voi maistella kaikkea ja sitten vain jaatte loppusumman keskenänne. lämpimästi suosittelen! se on hauskaa. J  PS. se vielä, että jos menet isolla porukalla Izakayaan, voitte saada kokonaan oman huoneen, jossa on karaokelaitteet.
Koenji's street at night. 

Lähes kaikki Japanin ravintolat ja baarit on savullisia, mikä tarkoittaa, että saat polttaa sisällä omassa pöydässä. Jos pöydässä ei ole valmiiksi tuhkakuppia, voit kysyä tarjoilijalta, että saako täällä polttaa (= Koko de tabako sutte mo ii desu ka?) tai jos huomaatte muiden jo polttavan, voitte pyytää tuhkakuppia (= sumimasen, haizara onegaishimasu). Japanissa ei sinänsä ole baareissa sisäänpääsymaksua, mutta kun istut baarissa pöydän ääreen, sinulta saatetaan verottaa ns. ’table charge’ eli pöytämaksu. se on yleensä siinä 5-6 e paikkeilla tai vähän vähemmän. se veloitetaan vain kerran illan aikana ja lisätään lopulliseen maksuusi. huom! yleensä kaikki juomat menevät laskuun, joten et joudu maksamaan jokaista drinkkiä erikseen sen tilatessasi, vaan maksat kaikki sitten yhtä aikaa, kun lähdet pois. Jos olet porukalla, lasku saattaa olla kaikkien juojien yhteenlaskettu summa, mutta sen voi pyytää myös erikseen (Betsu betsu).  Tämä tyyli on muuten ihan kiva, mutta sitten, kun et enää muistakaan monta olet juonut ja tuleekin maksun paikka, niin heh heh. siinä sitten järkkäilemään. plus että sitä ei välttämättä edes huomaa kuinka paljon oikein juo, kun yhtäkkiä eteen pamahtaa 40 euron lasku. noh… älkää tehkö näin! heh. (huom! Sake on yleensä halvempaa juotavaa kuin drinkit, joten jos olet saken ystävä niin tilaa sitä mieluumin!). Toisinaan baareissa ei ole pöytämaksua, ja siitä yleensä ilmoitetaankin jo baarin kylteissä, koska se houkuttelee asiakkaita. tällöin kyltissä lukee suunnilleen: free charge tai no table charge tjn.

@Koenji.


Olen puhunut nyt paljon baarien drinkeistä ja aion puhua nyt vielä hieman lisää. monessa hieman isommassa baarissa tiskijukka osaa usein tehdä erilaisia drinkkejä. niiden maku  ja viinapitoisuus saattaa vaihdella baareittain, mutta itse olen ainakin tilannut usein Tequila Sunrisen, Sex on the Beachin ja Cosmopolitanin. En suosittele tilaamaan mitään omituisia tai tuntemattomia drinkkejä, mutta toisinaan baarimikot ovat katsoneet jopa netistä drinkin teko-ohjeen, kun olemme tilanneet esim sex on the beachin. joten voit aina yrittää. baarimikko saattaa myös kysyä sinulta itseltäsi, että miten kyseinen drinkki tehdään, joten ole valveutunut! hehe.  mutta ei mitään paineita! Smirnoffit on yleisiä japanissa – niitä saa baareista ja kaupasta, joten jos et ole aivan varma, voit vain tilata sellaisen. henk. kohtaisesta pidän siitä… Japanissa ei ole baareissa oikeastaan mitään siidereitä. kaupasta taas löytyy senkin edestä erilaisia houkuttelevia tölkkejä, joissa on outoja alkoholiprosentteja (2%-8%). Suosittelen aina alottelemaan kotona! :D heh. HUOM! monet konbinit (pienet elintarvikekaupat) ovat japanissa auki 24/7  (esim. 7/11 ja Lawson) ja niistä saa ostettua myös alkoholia läpi koko yön ja päivän. Toisin kuin Suomessa alkoholia ei saa ostaa enää klo. 21:n jälkeen kaupasta. Unohdin mainita vielä sen, että halvimmat juomapaikat on kaduilla olevat yksinkertaiset ravintolat, joissa tuoleina ja pöytinä toimii vain kaljalaatikot ja korit. itse emme käyneet yhdessäkään tällaisessa, sillä tarjonta rajoittui juomissa lähinnä kaljaan… and i hate beer……..

Arashi's hot dudes advertising light beer. oh, Matsujun... 

Peach Cider from konbini. this was very good!! *--*

another peach cider (with a picture of an ass in it. LOL)
a light, but good version. 

Melon Cider. also good, if you like very sweet drinks.  

Sitten hieman japanilaisten baari- tai juominkikäyttäytymisestä! Siinä missä suomalaiset, myös japanilaisten estot häviävät alkoholin vaikutuksesta. Yleensä kaikista eniten huomiota saa juuri perjantai- ja lauantai-iltoina, kun kävelee kaduilla. Monet miehet saattavat moikata ja huudella perään ja vilkuttaa ja voih, onhan se ihan söpöä. (etenkin yksi tapaus jäi harmittamaan minua ja ystävääni, kun tulimme Summer Sonicista täysin väsyneinä ja nuutuneina ja saimme huomiota erittäin hyvännäköisiltä pojilta, mutta väsymys vei voiton ja me ei menty edes juttelemaan, vaikka ne sanokin meille nätisti: Hello!! ja hymyili…. ;_;  siitä minuutin päästä tajusimme virheemme ja alkoi valtaisa ketutus!).  Mutta tosiaan, länsimaalaisena sinua tullaan katsomaan ja sinulle tullaan puhumaan ja sanon yhden vinkin: NAUTI SIITÄ! Japani on oikea ego-buusti, sillä tytöt ovat kateellisia sinulle ja pojat haluavat sinut tyttöystäväksi (ja jos olet poika, tytöt kuolaavat sinua ja pojat taas kadehtivat). Uskaltaisin sanoa, että n. 80% japanilaisista pojista haluaisi länsimaalaisen tyttöystävän. tai ainakin länsimaalaisen näköisen. joten olet liikkeellä sitten minkä näköisenä tahansa, niin HEI länsimaalaisuus korvaa sen! J  Tulet siis saamaan baareissa luultavasti paljon miespuolista huomiota, mutta ole rohkea ja itsevarma! sanon myös sen, että japanilaiset tytöt on myös todella mukavia ja hauskoja, joten jos tulee mahdollisuus niin tutustu heihinkin. XD
one adorable Japanese lady @ Shinjuku's bar.
 Although this pic is not that flattering. 

Air-con installer. A very nice guy he was :D and I'm Yoda...

Minttu & Yoshio @ B-side. 

(Niku and Minttu) we were going to buy some beverages from the
near by konbini @ night. I love Tokyo. 


..it sure was a fun night. 

Jos joku/jotkut japanilaiset kutsuvat sinut/teidät juomaan, niin tämä tarkoittaa sitä, että he päättävät minne menette ja he myös maksavat kaiken. vaikka kuinka pahalta se tuntuukin, niin he maksavat kaiken. voit toki yrittää tyrkyttää rahojasi, kuten me teemme aina, mutta ylpeydessään he eivät sitä ota vastaan. tällöin on syvä kumarrus ja vuolas kiittely kohdillaan. Sääntönä on, että kutsuja päättää myös milloin lopetetaan juominen. Jos huomaat, että isännät/emännät eivät enää tilaa uusia juomia, älä tilaa sinäkään. tämä merkitsee sitä, että ilta on lopuillaan ja he valmistautuvat maksamaan. Muuten voit aina pyytää lisää juomaa tarjoilijalta (kaikessa kohtuudessa), mutta kohteliasta isännän/emännän osalta on, että hän huomaa juomasi loppuneen ja kysyy sinulta, haluatko tilata uuden. Jos tilaatte pullon sakea, kutsujat yleensä täyttävät lasiasi sitä mukaan kun se tyhjenee. tämä on yleinen käytäntö, joka osoittaa kunnioitusta ja kohteliaisuutta. Hän luultavasti kaataa aina ensiksi sinulle ja sitten vasta itselleen. ja näin sinunkin tulee tehdä, jos joudut vastaavaan tilanteeseen. HUOM! jos törmäätte sake-annokseen, jossa on muki, joka on pienellä lautasella ja tarjoilija kaataa sakea niin paljon, että se valuu mukista yli lautaselle, niin tällöin sinun tulee ensiksi juoda mukia hieman tyhjäksi, kunnes saat kaadettua lautasella olevan ylimääräisen juoman mukiisi. toisaalta joku illan isännistä/emännistä saattaa tehdä sen sinun puolestasi, jos olet hieman hakusessa, kuten minä olin tällaisen mukin tullessa kohdalleni.  Japanilaiset usein myös syövät juomisen yhteydessä tai sitä ennen, ja on kohteliasta maistaa tilauksia, jos kutsujat tätä ehdottavat.  Se ei ole pakollista. Itse en pysty syömään tuntemattomien ihmisten seurassa, joten jätän yleensä aina syömättä, mutta samalla selitin tilanteeni kutsujille, ja noh heistä se oli vain lähinnä mielenkiintoista… neuroosini on jonkun mielestä mielenkiintoinen. hmm? (eivätkä he loukkaantuneet…) Monesti japanilaiset yllättyvät positiivisesti, jos tilaat juomaksi sakea. joten jos olet miellyttämisenhaluinen, niin ota lasillinen sakea ja sano, että se on hyvää! itse pidän japanilaisesta baarista saatavasta sakesta, joten tilasin sitä usein. Sakea on monenlaista: kylmää, kuumaa, lämmintä, makeaa, kuivaa... itse pidän makeasta sakesta, mutta lähes kaikki käy. alkoholipitoisuudeltaan se on normaalien viinien kanssa samassa kastissa. HUOM! Sake tarkoittaa japaniksi yleisesti alkoholia (ja lohta), mutta o-sake tarkoittaa meidän tuntemaamme sake riisiviiniä. O-saken voi sanoa myös hienosti: nihon shu. (kirjain 'o' saken edessä merkitsee kunnioitusta, jonka sake on perinyt historiansa myötä. 'o' sanan edessä yleisestikin on kohteliaampi muoto ja tyyli).

I have no words... 

and again the air-con installer.

Baareista vielä sen verran, että tosiaan Shinjukussa ja Shibuyassa on erilaisia isoja ja todella pieniä baareja. Shibuya on tunnettu sen homo/lesbo-baareista, joita on siellä aika paljon (tai lähinnä homo-baareja, koska japanilaiset eivät halua myöntää lesbojen olemassaoloa. älä kysy miksi. en nimittäin tiedä…). Shibuyassa myös sijaitsee ATOM ja muita isoja nuorisopaikkoja. Shinjukussa taas on host clubeja (toki niitä on muuallakin Tokiossa, mutta Shinjukussa niitä on eniten ja se onkin tunnettu tästä ominaisuudestaan). Host Club on baari, jossa miespuolinen henkilö tarjoutuu viihdyttämään sinua ja ystäviäsi alkoholijuomia vastaan. Ostat siis itsellesi ja hostollesi juomia, joista host saa provikkapalkkaa. Mitä enemmän ostat, sitä tyytyväisempi host on. Nämä baarit on yleensä kuitenkin hyvin kalliita. Ja sinun tulee muistaa, että host tekee työtään. Hän ei myy seksiä, rakkautta eikä ystävyyttä, vaan alkoholia. Yleensä hostoja parveileekin Shinjukun kaduilla heti illan hämärryttyä. he yrittävät saada sinua tulemaan clubiinsa keinoja kaihtamatta. Jokainen host on player, älä siis ota itseesi, jos host tulee tunnustamaan rakkauttaan sinulle heti ensi tapaamisella. se on vain mainontakikka. Parasta on vain kävellä ohi, jos et aio käyttää rahaasi kyseiseen aktiin. hostot tunnistaa tyylikkäästä pukeutumisesta ja laitetuista hiuksista ja siitä, että he vain palloilevat kaduilla. :D huom! hostot myös valitsevat asiakkaitaan ulkonäön perusteella. mitä varakkaampi ja kauniimpi, sen suurempi vaara on joutua  host-väijytyksen kohteeksi!

Our sayonara-party @ B-side.
And Yoshio throwing darts. He was some kind of a champion in it...?
Anyways, he was amazing.... *--*

Tooru & DARTS!

Tooru, Sari, Rina & Takeshi (and Yuuki somewhere behind Rina).

Pienissä kaupunginosissa yleensä sijaitsee enemmän näitä pieniä pub-tyylisiä baareja ja muita halvempia paikkoja, joten jos haluat löytää viihtyisän kantabaarin itsellesi, mene katselemaan kotisi lähiympäristöä ja katsele ympärillesi. itse muistan kaikista hauskimmiksi hetkiksi ne, kun istuimme kantabaarissamme ja juttelimme niitä näitä työntekijöitten ja muiden baarissa olevien ihmisten kanssa. se on todella mukavaa ja mielenkiintoista, sillä he ovat luultavasti aivan yhtä kiinnostuneita sinusta, kun sinä heistä! Se vielä, että tällaisissa baareissa porukka on kova pelaamaan pelejä. esim. heittämään tikkaa tai pelaamaan korttipelejä. meillä oli aina mukana kortit baareissa ja niillä sai hyvin jään rikottua ja kaikki mukaan tekemiseen. pienistä kielimuureista huolimatta pelasimme monta tuntia korttia ja opimme uusiakin pelejä. ja jos vain ehdotat humaltuneille japanilaismiehille räsypokkaa, voin vaikka vannoa, että he suostuvat. haha. 


Toivottavasti nyt vuodatin koko mieleni tyhjäksi tästä aiheesta ja en sano, että kaikkien täytyy toimia juuri kertomallani tavalla ja huom! tämäkin kaikki on kokemuksen sanelemaa 'tietoa', joten virhemarginaali on tavallista suurempi. En kuitenkaan kertoisi asioita, joita en kokisi hyödyllisiksi tai oikeiksi, mutta jos tekstin sekaan on pujahtanut virheitä ja Teidän mielestä täysin potaskaa asiaa, niin pyydän nöyrästi anteeksi. Toivottavasti tämä kuitenkin olisi jokaiselle mielenkiintoinen ja positiivinen lukukokemus ja edes jossain määrin hyödyllinen. Kiitos paljon, jos jaksoit lukea koko tekstin - olet sankari jo syntyessäsi! AINIIN! siitä vielä, että monet kuvat on otettu baareista sisältä ja siksi laatu on sitä mitä se on. ^^''  aina ei kykene. 

XXX,
TOKI


ps. selitän vielä japanilaisen siideritölkin salaisuudet:


Kohta 1.) kertoo juoman alkoholipitoisuuden. kohdassa lukee katakanoilla (katakanoilla kirjoitetaan vierasperäiset substantiivit ja erisnimet)  アルコール eli raa'asti käännettynä arukooru = alcohol. tämän sanan seuraava prosenttiluku kertoo pitoisuuden. tässä tapauksessa se on 3%. ei kannata siis hämääntyä ja luulla, että kyseessä on 70%:n siideri. :--D heh.
Kohta 2.) kertoo, että juoma on alkoholipitoista. kaikissa ( tai ainakin muistini mukaan kaikissa) tölkeissä ja pulloissa on tämä merkki, jos kyseessä on alkoholipitoinen juoma. ja kyllä, siinä lukee O-sake, mutta kyseessä ei silti ole riisiviini, vaan ainoastaan alkoholi. ja tämä pyrkiikin kumoamaan hienosti aikaisemmat selitykseni saken arvostuksesta, mutta älkää hämääntykö, the rule still stands! On muuten hieno nimi juomalle: slat. lol. japanilaisia on pakko rakastaa vaan tämänkin takia. :-D ja sitten siinä on vielä kuva persikasta, joka näyttää ihan perseeltä. oivoi.  Kiitos!


Korjaan tekstiäni vielä monen kuukauden jälkeen: unohdin kokonaan mainita karaoke paikat! itse en ole käynyt karaoke baarissa, missä kaikki baarin asiakkaat istuvat samassa tilassa ja laulavat, joten tästä en osaa kertoa, mutta toisenlaisesta karaokesta osaan! Ensiksi haluan mainita, että jos menet Japaniin, niin HYVÄNEN AIKA MENE KÄYMÄÄN KARAOKESSA! se on aivan mahtavan hienoa ja upea kokemus. esimerkiksi Shibuyassa oli yksi todella hyvä karaoke, jossa kävimme luultavasti kerran pari joka viikko. Mene ensin kassalle, jossa ilmoitat montako henkilöä teitä on. tämän jälkeen saatte ehkä täytettäväksi muutaman rivin lappuun, jossa kysytään nimi, ikä, puhelinnumero, montako teitä on ja kuinka kauan haluatte olla. kysykää kassan henkilökunnalta apua, jos ette ymmärrä mitä missäkin sanotaan. ja voitte kirjoittaa romanjeilla nimenne yms. ei tarvitse osata kirjoittaa japaniksi. noh sitten teiltä saatetaan kysyä, että haluatteko nomihoodain ja kaikki hereillä olleet lukijat nyt tietävät mikä se on, joten päätät itse haluatko. me emme ole ikinä sitä ottanut, koska meillä on (sääntöjen vastaisesti) ollut aina omat alkoholijuomat mukana. Kukaan henkilökunnasta ei katso laukkuusi sisälle! mutta älä pidä mitään juomia näkyvillä, muuten joudut jättää ne tiskille. saat kuitenkin huoneen numeron ja kuitin, jossa lukee millon aikanne loppuu. Huoneet ovat pieniä koppeja - koko riippuu ihmisten määrästä - ja niissä saa polttaa. voit myös itse säätää valaistusta ja ilmastointia. ja voit tilata puhelimella drinkkejä huoneeseesi. kaikissa karaokepaikoissa on WC joka kerroksessa! kerroksia saattaa siis olla jopa 8-9. Sitten vain pidät hauskaa!

10 min ennen ajan loppumista henkilökunta soittaa koppisi sisäpuhelimeen ja kysyy haluatteko lisää aikaa. tässä vaiheessa voit ottaa ½ tuntia tai montakin tuntia lisää aikaa, joka sitten vain lisätään loppusummaan. joskus saatat törmätä jopa cosplay karaokeen. tällainen on esim. koenjissa. tällöin voit pukeutua tietyssä huoneessa erilaisiin pukuihin ilmaiseksi ja palauttaa ne sitten ajan loppuessa huoneeseen takaisin. ainakin näin luulen? kun lähden karaokesta pois, annat tiskille kuitin ja maksat ajasta. HUOM! karaoke on halvempaa päivisin ja arkena kuin illalla ja viikonloppuna. ei se kuitenkaan viikonloppuiltanakaan kovin kallista ole: n. 20€ per naama pari tuntia. saattaa löytää halvempiakin paikkoja, mutta tämä esimerkki olikin Shibuyan keskustan karaokesta. usein koppeihin voi myös tilata ruokaa, joten jos olet näläkäinen, niin anna palaa! kaikissa karaokeissa on aina ruoka- ja juomalistat jokaisessa kopissa. :) huom! monet karaoket ovat auki myöhään yöllä esim. neljään, joten se käy hyvin myös baarista. TAI voit mennä baarista karaokeen jatkoille! heh. ja sitten konbinin kautta kotiin nukkumaan. :D hauskaa 'tyhjää orkesteria' kaikille! en voi tarpeeksi painottaa, kuinka paljon sitä kannattaa kokeilla, mutta jos edes vähän tykkäät laulaa niin karaoke on must.

XXX
TOKI  

6 kommenttia:

 1. HEI AIHEUTITKO MULLE EES KAMALAN JAPANI-IKÄVÄN ;;;_________________;;;  ei mulla muuta, ja tekee muuten mieli tota persikkasiideriä

  VastaaPoista
 2. MULLEKIN TULIIIIIII!!! ÄÄÄÄÄÄ!!111 siks teen näitä tekstejä, et voisin muistella ja elää taas uudestaan joitain niitä hetkiä. ;_; ihan kamalaa. odotan vaan et pääsis takaisin. nuu... ja joo, ei mullakaan muuta. haluun tota persikkaa ja sitä äklövihreetä melon-siideriä XD ja UMESHUA! niitä kaivaten <3 ;_; ja tota mahtavaa seuraa sen monimuotoisuudessaan.

  VastaaPoista
 3. Mun piti kommentoida jo edelliseen juttuun, mut oon laiska kommentoimaan XD Mut anyway, näitä on hurjan ihana lukee ! :D Mielenkiintoisia ja selkeitä. Ja näistä vielä oppiikin jotain ! Että kiitos hirmu paljon, että kirjoittelet näitä ihania Japanijuttuja, nimittäin näistä varmasti on jotain hyötyä, jos Nipponiin pääsis jonakin kauniina päivänä !

  VastaaPoista
 4. (*----*) <3 oww, kiitos paljon! :D ihana kuulla, että sua oikeasti kiinnostaa ja auttaa nää, etten ihan turhaan kirjoittele romaaneja aiheesta. XD Oon vaan huomannut, että monissa matkalaisille tarkoitetuissa kirjoissa yms. ei ole esim tästä aiheesta tarpeeksi tietoa ja se on aika surku juttu... nimittäin oon aika varma, että monet matkalaiset haluaa kuitenkin kokea vieraan maan baarikulttuurin ja -elämän. ja olisin ite ainakin ollut ihan iloinen, jos olisin tiennyt joitain näitä juttuja jo ekoilla kerroilla siellä, niin ei olis tarttenut olla niin epävarma joissain asioissa. heh.

  mutta kiitos paljon kannustuksesta ja toivottavasti nää tekstit ei tule tulevaisuudessakaan pettämään sua! heh. :)))

  ps. toivottavasti pääset joskus toteuttamaan itseäsi in da Nippon. :) \o pidän peukkuja! ps. saa aina tulla kysymään, jos joku asia jäi mietityttämään! \o/

  VastaaPoista
 5. tahdon olla täysikänen ja matkustaa Japaniin baariin! :---( poikaystävä Japanin vaihdosta kertoikin, että ei ne japanilaisnuoret suomalaisten tavoin käy ryyppäämässä vaan juovat vähän ja "hienostuneesti", jos juovat ;D

  VastaaPoista
 6. ah, mä haluan kanssa takaisin tonne. ;_; oon niin kyllästynyt suomalaisiin baareihin ja niihin suomalaisiin niissä baareissa...

  Mut joo, se on ihan totta :D okei, yhdessä izakayassa oli kerran yks nuorisoporukka, jotka kyllä veti ihan kännäämällä alkoholia, et ne leikki kaikkia juomapelejä ja noh, ne sitten olikin aivan räkäkännissä. :''D ja muutaman kerran tuli jossain Shibuyassa vastaan joku nuori, joka oli niin humalassa, että sen kaverit talutti/kanto sitä. XD et kyllä nekin osaa, jos sille päälle sattuu.

  mut yks meidän japanilainen jäbäkaveri niin humaltui yhdestä oluesta, että siks ne juo hienostuneesti, kun ne ei kestä koko alkoholia yhtään. XDdd ja se on jotenkin tosi söpöä. <:--D heh.

  VastaaPoista

Ask me anything, or just leave a comment about your opinion. Thank you!