20111125

♔ Tokyo First Aid Kit VOL: 3 ♔

INTRO:


Tervehdys, rakkaat lukijat! Jatkan aiemmin tekemäni lupauksen toimeenpanoa, ja voin ilokseni kertoa, että nyt olemme päässeet  [Tokyo First Aid Kit] kappaleiden kolmanteen osaan, joka tällä kertaa kertoo ah niin ihanasta ja vapauttavasta shoppailusta! Tähän kolmanteen osaan liittyy samalla myös kauppoja, rahapolitiikkaa ja hitusen pankkitoiminnan selittämistä. Johtuen siitä, että monet ihmiset ovat hyvin erilaisia, myös mielipiteet vaihtelevat ja tässäkin tekstissä esitän monenlaisia mielipiteitäni, joita  järkevä lukija käsittelee omalla tavallaan kriittisesti ja epäilevästi ja muodostaa mahdollisesti jopa omia, aivan uusia, mielipiteitä. Yritän kuitenkin pitää sisälläni ja neutralisoida kaikki kärkkäimmät mielipiteet, jotta jokaisen olisi helppo lukea tekstiä turhaan provosoitumatta.

jotain pelottavia, kuivattuja pikkufisuja. 

Don Quijote  -kaupan tarjontaa. lol

@ Don Quijote. Suuri, suuri krääsäkauppa.
Saat paljon tavaraa halvalla! pornoelokuvista ja seksi-
leluista meikkeihin ja lasten leluihin. 

Kirjakaupassa.

Konbinin valmis pasta-annos.

Koska yleensä niin vuolas tekstivirtani on tällä hetkellä hieman kuihtunut, johtuen lievästä stressistä ja masennuksesta, niin tämän tekstin aloittaminen oli normaalia nihkeämpää. Aion kuitenkin aloittaa esittelemällä joitain yleisimpiä kauppoja ja niiden käytösperiaatteita.  Ensimmäiseksi otan aiheeksi Konbinit.  Nämä pienet ihmekaupat, jotka sijaitsevat lähes jokaisessa nurkassa ja kulmassa, ovat valloittaneet suuren osan Tokion pinta-alasta. Esimerkiksi: Koenjissa matkatessamme asunnostamme juna-asemalle, matkalla oli 4 konbinia ja kaksi ruokakauppaa ja matkan pituus oli siinä 700m (ehkä). Konbinien tuotevalikoimat vaihtelevat kaupoittain ja ketjuittain, mutta voisin kuitenkin sanoa, että kaikissa konbineissa on myynnissä ainakin valmisruokia, juomia, alkoholijuomia, epäterveellisiä herkkuja ja lehtiä. Ja yleisesti myös tupakkaa, mutta ihan jokaisessa konbinissa sitä EI myydä syystä tai toisesta. Nämä asiat kattavat suurimman osan konbinien tarjonnasta. konbinista harvoin löytää tuoreita vihanneksia/kasviksia tai raakaa lihaa. Toisinaan niissä on myös yleisiä hyödykkeitä kuten pikaliimaa, teippiä, naisten hygieniavalmisteita ja hiustuotteita. Konbinit ovat kuitenkin lähes aina 24/7 auki joka päivä, joten jos nälkä yllättää matkalla baarista kotiin, käy ostamassa konbinista valmisateria, jonka saat valmiiksi lämmitettynä, jos näin haluat. Lämmitys tapahtuu kassalla ja yleensä myyjä kysyykin, että haluatko ruokasi lämmitettäväksi mikroon. tällöin koko hela hoito muovirasioineen menee mikroon ja saat lämpimän aterian lisukkeeksi haarukan/syömäpuikot/lusikan ja paperia. HUOM! jos myyjä ei kysy, että haluatko lämmittää sitä, mutta toivoisit ruokasi silti olevan lämmin, voit sanoa myyjälle: ”Sumimasen, kore o atatamete kudasai.”  joka tarkoittaa suoraan käännettynä: anteeksi, lämmitä tämä, olkaa hyvä. mutta joka periaatteessa tarkoittaa, että  ’anteeksi, voisitko lämmittää tämän?’.  

konbinista ostettu salaatti.
2011 piknik uenon puistossa.

piknikillä Hamamatsuchossa. ps. tuolla oli myös iso Pokémon Center
eli kauppa, joka oli täynnä Pokémon tavaraa! kannattaa käydä! 2010

Piknikillä Uenon puistossa. 2011


Riisiä, kalaa, kanaa ja possua. nam. 2010

ainiin ja oli siinä vielä mustekalaa! (puikoissa). 

Konbinien valmisruoka sopii hyvin myös piknikille ja voin sanoa, että en ole syönyt vielä yhtäkään pahanmakuista valmisruokaa! hinnat pyörivät yleensä siinä 3-6e välillä, riippuen tietenkin mitä otat ja miten ison annoksen. sinun ei tarvitse tilata tätä ruokaa, vaan ne ovat yleensä kaupan perällä kylmäkaapissa ja paketissa lukee annoksen nimi ja hinta viivakoodilappusessa. Luota kuitenkin annoksen ulkonäköön, japanissa yleensä hyvänä sääntönä toimii se, että mikä näyttää hyvältä, myös yleensä on hyvää – ja tietenkin myös toisinpäin. Valmisruoasta tupakkatuotteisiin:  tupakat sijaitsevat yleensä kassan takana ja niitä on usein iso hyllyllinen. jokainen merkki on näkyvillä ja askin alapuolella on yleensä jokin numero esim. 26 tai 140. sinun tulee sanoa haluamasi merkki/numero kassalla, mutta muista, että japanilaisten englannin ääntäminen on hyvin erilaista kuin meillä suomalaisilla ja parasta on vain sanoa nimi/merkki mahdollisimman yksinkertaisesti. tarkoittaen sitä, että sano nimi niin kuin se paketissa lukee, muuten myyjä ei välttämättä ymmärrä. helpointa onkin melkein vain sanoa, että haluat tupakkaa numerolla 35 tai ”tabako no ban sanjuugo, onegaishimasu. (tai esim. kaksi vihreää lucky srtikea: futatsu midori raki s(u)turaikku, onegaishimasu.) ja jos joku kieltä paremmin osaava tietää hienommat tavat tilata tupakkaa, niin olen avoin ehdotuksille ja korjauksille, sillä en ole koskaan käynyt yhdelläkään japanintunnilla, joten kielioppini on hieman puutteellista. pahoittelen!

konbinin riisicurry. 
tonnikalasalaatti

Joistain konbineista saa myös ostettua lippuja erilaisiin tapahtumiin – esim. me ostimme Summer Sonicin liput konbinista. Yleensä tapahtumien mainoksia näkyykin konbineissa ja tällöin tiedät, että sieltä on mahdollista saada lippuja. Liput tulostetaan konbinissa olevasta automaatista, joka on kosketusnäyttöinen. Voit mennä myyjältä kysymään lippuja ja hän suorittaa tällöin lippujen tulostuksen, mutta voit myös yrittää tehdä sitä itse – ainakin näin luulen. Sitä en muista, maksettiinko liput kassalla vai ottiko kone rahat, mutta veikkaisin kassaa? Joissain konbineissa on myös raha-automaatit, joista voit nostaa rahaa Visalla ja Mastercardilla, eli luottokorteilla – pankkikorteilla et saa nostettua rahaa edes pankista (esim. visa electronilla). yleisesti luottokortit toimivat kaikkialla ja niillä pystyy nostaa rahaa lähes kaikkialta, mutta pankkikortit toimivat vain joissain ravintoloissa/kaupoissa. kannattaa kuitenkin aina kokeilla, jos olet jättänyt shoppailurahaa pankkikortillesi. Jos kortti ei toimi kassalla, myyjä sanoo sinulle pahoittelevan näköisesti jotain tähän suuntaan:  ”sumimasen, kaado wa tsukaemasen”, joka tarkoittaa, että kortti ei käy/toimi. kortin toimimisessa ei ole mitään logiikkaa, joskus se toimii, joskus ei.  voit toki kysyä kassalle, että onko visa electron OK, mutta vaikka he sanoisivatkin, että on, niin se ei silti takaa kortin toimimista. (voit kysyä yksinkertaisesti: kaado wa daijoobu desu ka?   tai  kaado wa ii desu ka? ja näytät korttiasi.) Usein konbineissa toimii maksuvälineenä myös visa electron. Nyt vielä nimeltä mainitsen muutamat tunnetuimmat konbini-ketjut: Lawson, seven eleven = 7/11 ja sunkus. AINIIN ja joissain kaupoissa voit myös maksaa SUICA / PASMO  -kortillasi. J tällöin kassalla on harmaa-vaaleanpunainen läpyskä, johon kortti asetetaan ja kone lukee sen ja ottaa rahat. Nopeaa ja helppoa! Konbineita löytyy lähes jokaiselta juna-asemalta ja ainakin myös Naritan lentokentältä. Konbineista voi ostaa myös salaatteja ja kolmioleipiä ja joskus niistä saa lämmintä teriyaki kanaa / muuta paistettua lihaa.

@ Harajuku. 

Sitten itse shoppailuun:  tunnetuimmat shoppailupaikat etenkin nuorille ovat Shibuya ja Harajuku. Shibuyassa hintataso on hieman korkeampi kuin Harajukulla, joten jos haluat ostaa halvemmalla ja enemmän, mene Harajukulle. Etenkin sen tunnetuin ostoskatu, Takeshita dori, sisältää vaikka mitä sukista naamiaiskauppoihin ja alusvaatekauppoihin. Kyseinen katu on helppo löytää: kun tulet ulos juna-asemalta, joka on muuten todella pieni, niin menet vain sinne, minne suurin osa ihmisistä menee. Katu sijaitsee juna-asemaa vastapäätä tien toisella puolella ja sitä yleensä koristaa jonkinnäköiset härpäkkeet . Takeshita dorilla on vieri vieressä erilaisia liikkeitä: koru, vaate, kenkä, alusvaate, sukka….. jne.  Löydät sieltä niin rock- kuin hippitavaraakin. Takeshita dorilla sijaitsee myös todella suuri 100 jenin kauppa (tai 105, kun lasketaan verot mukaan). Tässä kaupassa on muistaakseni 5 kerrosta ja lähes jokainen tavara maksaa 105 jeniä, ellei toisin ilmoiteta. jos tuotteessa ei lue hintaa, se on 105. mutta kaiken kaikkiaan tuotteet ovat halpoja ja olen huomannut ne myös hyviksi. Kaikista alimmassa kerroksessa ns. nolla kerroksessa on elintarvikkeita: karkkeja, sipsejä, mausteita… ja kaikkea ruoanlaittoon liittyvää. ensimmäisessä  kerroksessa tai katutasossa, on enimmäkseen meikkejä ja kauneustuotteita.  Loput 2-3 kerrosta pitävät sisällään kaikkea maan ja taivaan väliltä: siivoustarvikkeita, kyniä, leluja, maaleja, kynsi- ja kännykkä decoja yms. vain taivas on rajana! 100 jenin kauppa on siinä hauska, että sieltä tulee ostettua aina kaikkea todella outoa ja toisinaan turhaa, mutta olen ostanut myös esim. todella toimivan poskipunan ja tekoripset sadan jenin kaupasta!
Jos poikkeat hieman Takeshita dorin valtavirrasta pienille sivukaduille, löydät myös käytettyjen levyjen kaupan, joka on taivas suomalaiselle visual kei –fanille, kuten meille itsellemme. kaupasta löytyy myös fanitavaraa ja lehtiä ,esim. fool’s mate, neo genesis, shoxx….  ja kaikki lähtee halvalla, sillä tuotteet on käytettyjä, mutta yleensä hyvässä kunnossa. Sivukaduilta löytyy myös Lemoned-kauppa, joka on Hide-fanien pyhiinvaelluskohde. Voit myös eksyä Closet Childiin, jossa myydään käytettyjä  Vivienne Westwoodin luomuksia. Sivukadulla on myös SEX POT REVENGEn liike, joka täytyy periaatteessa vain löytää, koska se on suhteellisen piilossa – kuten kaikki muutkin pienet liikkeet. Sen vielä sanon Takeshita dorista, että siellä liikkuu tummaihoisia sisäänheittäjiä, jotka yrittävät houkutella asiakkaita omiin liikkeisiinsä. He puhuvat yleensä englantia, mutta älä jää keskustelemaan ja pidä laukustasi hyvää huolta. Japanissa ei yleisesti ole taskuvarkautta, koska Japanin mafia, Yakuza, pitää pikkuroistot kurissa ja keskittyy itse paljon suuremman luokan bisnekseen kuin taskujen tyhjentämiseen, mutta nämä tummaihoiset kuulemma harrastavat näpistelyä japanilaisten puolesta. Muualla heitä et oikein näekään kuin Harajukussa ja Roppongissa (ja iltaisin Shinjukussa). joten ole varovainen! Japanilaisten seurassa voit olla rauhassa, he ovat uskomattoman luottavaisia ja tunnollisia. Kerran Harajukun Starbucksissa yksi mies jätti meidän viereiseen pöytäämme koko omaisuutensa: iPhonen, lompakon, avaimet ja kannettavansa ja lähti vessaan. Tavarat olivat siinä pöydällä ypöyksin, eikä kukaan kiinnittänyt mitään huomiota. Tekisitkö saman Suomessa? heh heh.

joitain ostoksia.

@ Harajuku. 2010
Harajukussa on kyllä muitakin isomman ketjun liikkeitä, kun tulet vain pois Takeshita dorilta. Siellä on esim. meidänkin tuntema Accessorize, GANT ja lasten suuri lelukauppa: Kiddy Land. vaikka et olisikaan kiinnostunut leluista ja söpöistä tavaroista, suosittelen käymään Kiddy Landissa. se on kuusikerroksinen lelumaa, jonka jokaisessa kerroksessa on erilaisia teemoja. Tämä kauppa on hieman kalliimpi muuhun Harajukun hintatasoon nähden, mutta jotenkin sieltä silti lähtee aina jotain mukaan? ostimme sieltä vuonna 2010 Stitch-korttipakan, joka kulkee mukanani kaikkialle ja jota on käytetty niin moneen kertaan, että se on kerännyt jo suuren maineen ystävieni kesken. Jos jossain tarvitsee kortteja, niin Stitch on aina mukana!

109:n edessä oleva tupakkapaikka.

Sitten siirryn Shibuyaan. Luulen, että jokainen tietää Shibuyan kaksi kassamagneettia, Shibuya 109 ja 109-2 ?  Jokaisen Gyarun ja Gyaru-o:n märkä uni. Itse pidän paljon enemmän miesten 109-2:sta, sillä siellä meno on paljon hillitympää ja coolimpaa kuin sen feminiinissä kaksosessa. En edes tiedä jaksanko alkaa kertomaan näistä kahdesta liikkeestä, sillä ne ovat jo niittäneet niin paljon mainetta itselleen, että luulisin jokaisen tuntevan ne aika hyvin. Sen vain sanon, että kannattaa  mennä niihin alennusten aikaan, sillä silloin tuotteita lähtee halpaankin hintaan, mutta  jos kärsit torikammosta, eli pelosta ihmistäytteisiä paikkoja kohtaa, älä pistä nokkaasi sinne! Kun yhdessä kerroksessa huutaa 30 naista opetelluilla nasaaliäänillä alennuksia megafoneihin ja tötteröihin, ja väkeä on kuin turusen pyssyssä, niin pelkästään sen kaiken sietäminen on niin voimia vievää, että kolmekin kerrosta tuntuu maratonilta. Varsinkin, kun koululaisilla on lomaa, niin Shibuya on jokaisen heikkohermoisen kauhu. Miesten 109-2:ssa en ole ikinä joutunut näin suuren rasituksen valtaan, sillä suurimmaksi osaksi miehet ovat hiljaa ja vain hymyilevät ja jokaisesta kaupasta ei tule helvetinmoisella kakofonialla eri musiikkeja. Itse asiassa, kierros tässä testosteronilinnakkeessa on toisinaan hyvinkin egoa nostattavaa, sillä harvoin sitä saa positiivista huomiota usealta kymmeneltä hyvännäköiseltä mieheltä eli myyjältä. Tosin se on toisinaan myös kuumottavaa, sillä siinä tulee hyvinkin itsetietoiseksi, kun tuntee monen silmäparin järkkymättömän tuijotuksen niskassaan.

alennusmyynnit 109:ssä. 

Shibuyasta löytyy myös meille tuttuja liikkeitä, kuten iso H&M, jossa emme kyllä käyneet kertaakaan, sillä sitä samaa saa Suomestakin. Siellä on yleisestikin isompia, monikerroksisia liikkeitä, kun vertaa esimerkiksi Harajukun Takeshita doriin. Shibuyassa sijaitsee myös isoja karaokepaikkoja ja pelihalleja, joissa on yleensä iso kerros täynnä purikura-laitteita. Purikura maksaa 300-500 jeniä laitteesta riippuen, mutta yleisin summa on 400 jeniä eli noin 4 euroa. En nyt tiedä pitäisikö minun tässä yrittää selittää purikuran toimintaperiaatteita, vai ei… periaatteessa se liittyy shoppailuun, eikö? siinähän myös ostetaan jotain? nojaa, kerron siis purikurasta: ne vaihtelevat tyyleittäin söpöstä rock-tyyliseen tai hienostuneeseen ja joissain on silmiä suurentava tehoste, joka tekee ihmisestä järkyttävän typerän näköisen in my opinion.  Noh, menet siis valitsemaasi koppiin, joka edustaa jotakin tiettyä ’tyyliä’ ja laitat rahat koneeseen. tämän jälkeen useissa laitteissa saat valita kuvan kirkkaus-/valotusasteen. huomaa, että yleensä sinulla on tietty aika valita milloin mitäkin valintoja. yleensä se on 30 tai 60 sekuntia. valoisuuden asettamisen jälkeen saat valita 3-4 taustaa, jonka jälkeen otat 3-4 kuvaa. tämän jälkeen saat mahdollisesti valita lisää 3-4 taustaa ja kuvien ottamisen jälkeen päätät, mitkä kuvat haluat pitää. (Periaatteessa saat ottaa niin monta erilaista kuvaa, kun sinulla riittää aikaa, eli jos olet nopea valitsemaan taustoja, niin sinulla riittää aikaa ottaa useampia kuvia.) Kun olet valinnut tämän, kone kiittää sinua ja ohjaa sinut kopista pois muokkausnäytölle, joka yleensä sijaitsee koneen toisessa päässä verhon takana. Sinulla on 90 sekuntia aikaa muokata kuvat, JOS takanasi on muita asiakkaita, jos ei niin kello pysähtyy 45 sekunnin kohdalle ja saat muokkailla kuviasi niin kauan kuin haluat. Koristeet ja tehosteet vaihtelevat tietenkin koneittain. kun olet valmis, painat/painatte nappia OWARI eli loppu/lopeta (おわり), jonka jälkeen saatte valita minkä kokoisia kuvia haluatte. kun kaikki tämä on valmista, kone ilmoittaa tulostavansa kuvia. ne tippuvat muokkausnäytön vieressä olevaan pieneen reikään koneen alaosan seinässä. Astutte siis vain ulos kopista ja tuijotatte konetta, niin huomaatte kyllä, kun ne tippuvat. Purikurien läheisyydessä on aina pöytiä, joissa on sakset, jotta voit leikata kuvat erikseen ja voitte jakaa ne ystäviesi kanssa. JEE! HUOM! Purikuraan ei suositella meneväksi pelkästään miehiä ilman naisia. Miehillä pitäisi aina olla joku nainen mukana, mutta tytöt saavat mennä kyllä ilman miehiä. Tähän ei voi muuta sanoa, kuin : japani……..  Toki kukaan ei vahdi vieressä koneiden käyttöä tai keitä sinne sisälle menee…  ja tämäkin on luultavasti vain suositus – ei kiveen kirjoitettu laki?
Shibuyan purikura. kuvien tulostusta odotellessa.

2010
Noniin, sitten pääsemmekin jatkamaan ajatusta: shoppailu. Suosittelen lämpimästi menemistä myös Odaibaan ja Akihabaraan, koska vaikka Odaiba onkin hieman kauempana ja sinne maksaa matkat hieman enemmän ja vaikka et olisikaan Otaku tai Hikikomori, niin tällaisia paikkoja ei ole Suomessa yhtäkään ja ne kannattaa kokea! Ensin Odaibasta: sinne pääsee Shimbashista Yurikamome linella, joka on maisemajunarata. Junarata kulkee korkealla maanpinnasta ja samalla näkee paljon hienoa kaupunkia ja merinäköalaa. Junarata kulkee tunnetun ja suuren Rainbow Bridgen alapuolelta ja ylittää samalla myös lahden. Yurikamome pysähtyy kuten tavallinen juna ja yksi sen vilkkaimmista pysähdyspaikoista onkin Venus Fort –ostoskeskus. Tämä todella hulppea ja upea ostoskeskus on yksi ainoaa laatuaan ja sen ymmärtää vasta, kun siellä käy. Se on tehty roomalaista arkkitehtuuria tyylitellen (sisäpuolelta) ja kaikki sen kaupat ovat hienoja ja isoja liikkeitä. Täältä ei siis löydy pieniä putiikkeja. Siellä on esim. todella iso meikkikauppa ja monia hienoja ravintoloita. Tuulettomana päivänä voit myös mennä kokeilemaan Venus Forten vieressä olevaa isoa maailmanpyörää, joka illan tullen valaistaan todella hienoksi ja joka näkyy itse asiassa iltaisin Tokyo Toweriin asti. Itse emme ole tätä vieläkään kokeillut, vaikka aina sitä kinuankin. yhyy. Sitten hieman Akihabarasta: jos Venus Forten teema on ylellisyys, niin Akihabaran on Otakut! Missään muualla Otaku ei voi tuntea olevansa enempää kotona. Akihabara on täynnä maid kahviloita, elektroniikkakauppoja ja manga-/animeroinaa. Se on niin oma paikkansa, että toisinaan ihan hävetti turistina nousta Akihabaran juna-asemalla pois junasta (lol). En ole ikinä itse käynyt maid kahvilassa, koska se olisi henkilökohtaisesti liian awkward kokemus, että mieluummin välttelen sitä. Olemme kuitenkin käyneet Akihabaran isoissa elektroniikkakaupoissa esim. Bic Camerassa, joka on 7-8 kerrosta täynnä elektroniikkaa. valehtelematta. muistan sen, että alimmassa oli puhelimia ja sitten sen jälkeen kaikki on yhtä sekavaa elektroniikkahelvettiä, johon kuului tietokoneet, kamerat, kodinkoneet, hiustenlaittokoneet, iPhonet ja iPodit… lista vaan jatkuu! Sen muistan, että ylimmässä kerroksessa oli äärimmäisen pervoja Animetyttelifiguureja ja muuta härskiä. Ja olimme varmasti ainoat tytöt koko kaupassa, jos yhtä myyjää ei laskettu mukaan. Ostin itse tästä kyseisestä kaupasta iPodin kuulokkeet (leopardikuvioiset), jotka maksoivat n. 15e ja ne ovat todella hyvälaatuiset. Että suosittelen! DVD:itä ei kannata ostaa, ellei ole varma, että se toimii myös suomen DVD-soittimessa, sillä jotkut näistä on poltettu meille suomalaisille tuntemattomalla tavalla ja toisaalta, monet sarjat/elokuvat saattaa olla myös dubattu ja niissä on tekstit ainoastaan japaniksi. It’s too bad…

Venus Forten suihkulähde. Ostoskeskuksen sisällä huom.

2010. Venus Fort @ Odaiba

Jos haluat totaalista ylellisyyttä, niin tällöin sinun tulee mennä Ginzaan. Se on kaikkien Rich and Famous dhoppausmesta ja juuri tämän takia minulla ei ole paikasta sen enempää kerrottavaa, koska pelkästään jo sen katsominen kaukaa sattui sydämeen ja teki ison reiän lompakkooni. Siitä ei siis sen enempää sanottavaa ole, mutta Ginzasta löydät varmasti kalliit merkkiliikkeet ja muut hömpötykset! Jos olet myös Koreaan päin suuntautunut fanittaja, niin tällöin suosittelen, että käväiset Shin-Okubossa. Se on ns. Koreatown ja sieltä löydät kasoittain ja taas kasoittain korealaista fanikamaa ja korealaisia ravintoloita. Siellä on pieniä kauppoja, jotka ovat lattiasta kattoon täynnä esim. Big Bang, SHINee, DBSK, F.T. Island ja Girls’ Generation tavaraa. Sieltä löytyy niin julisteita, kalentereita, kelloja kuin halityynyjäkin ja tietysti myös levyjä ja DVD:itä. kaikkea kaikille! Hinnat ovat suhteellisen halvat,  jos osaat olla hieman pihi. Mutta koska Korea on muutenkin suuressa rakettinousussa Japanissa, niin korealaisia levyjä löytyy muistakin levykaupoista, esim. Shibuyan Tsutayasta, joka on iso monikerroksinen levykauppa aivan 109 ja 109-2:n vieressä. Samassa tilassa on myös iso Starbucks, jonka huomaa ja tunnistaa luultavasti paremmin. Ainiin ja jos pidät jostakin J-pop bändistä, niin kannattaa käväistä Harajukulla olevissa pienissä liikkeissä, jotka on päällystetty kaikkien poppareiden kuvilla ja näistä kaupoista löydät myös halpaa fanitavaraa. Laatu on ehkä toisinaan hieman kyseenalaista, mutta jos se ei haittaa, niin Go for it!

Sepitän  vielä vähän ruoka- ja kodintarvikekaupoista: kuten sanoin, konbineista ei löydy raakoja aineita, vaan lähinnä eineksiä, joten jos haluat tehdä itse ruokaa omassa asunnossasi, on sinun suunnattava ruokakauppaan. Yleensä ruokakaupat eivät ole auki läpi yön, mutta silti joka päivä. Niistä löydät tuoreita hedelmiä (jotka ovat muuten kalliita), kasviksia, vihanneksia, lihaa ja säilykkeitä, hilloja, jauhoja yms yms. Monissa ruokakaupoissa ei ole muovipusseja ollenkaan, joten sinulla tulisi olla mukana oma pieni kassi tätä varten. tai sitten voit ottaa kaupan kassojen vieressä lattialla olevia laatikoita ja pakata tavarasi siihen. Ruokakauppojen hinnat ovat samaa luokkaa kuin suomen – joskus hieman halvempaakin, riippuen tuotteesta, mutta esim. jauhelihaspagetin valmistaminen neljälle/viidelle henkilölle maksaa ehkä 6-8e. Ruokakaupoissa ei yleensä myydä sellaisia asioita, kuten pesuaineita, siivousvälineitä tai meikkejä. Nämä asiat sinun tulisi ostaa muista kemikaalikaupoista, jotka ovat n. konbinien kokoisia liikkeitä. ne tunnistaa yleensä siitä, että sen ulkopuolella on paljon noh, kemikaaleja tarjouksessa yms. ostimme myös tappavan torakkamyrkyn tällaisesta kaupasta. Parhaiten naisten hygieniasysteemejä löytyy apteekista, jotka nekin on sijoitettu yleensä lähelle jonkinnäköisiä ostoskeskuksia. Myös apteekeissa on myynnissä hiustuotteita ja meikkejä. Jos tarvitset vahvaa lääkettä, niin voit mennä vain kassalle selittämään, että sinua särkee esim. päähän ja tällöin saat valita useasta lääkkeestä haluamasi. ota lääkkeitä kuitenkin aluksi varoen, sillä ne saattavat olla todella vahvoja. Ystäväni osti jotain randomia särkylääkettä apteekista (ilman reseptiä siis) ja yhden otettuaan hän oli täysin Piu Pau, eli pihalla. iloinen ja kivuton, mutta pihalla. J Ainiin ja sitten vielä pankkitoiminnasta! pankkeja ei ole japanissa ihan missä sattuu, että kannattaa ottaa selvää lähin pankki ennen kuin lähdet sellaista jalkaisin etsimään.  Tällainen pankki on JP Bank eli Japan Post Bank. Sieltä voit nostaa rahaa isoja summia kerrallaan ja yleensä pankeissa toimii useammat kortit kuin konbinien nostoautomaateissa. Täältä voit ostaa myös postimerkkejä ja lähettää kortteja. MUTTA voit viedä korttisi myös punaisiin postilaatikoihin, joita lilluu siellä täällä ympäri pieniä katuja ja kujia. Yleensä pankissa on ulkopuolella pieni koppi, johon menet sisälle ja jossa on nostoautomaatti. Sekin oli muistaakseni kosketusnäyttöinen. Jos joudut ongelmiin koneen kanssa, menet vain pankkiin sisälle ja kysyt apua. Yritin itse nostaa rahaa omalla VISA electronillani pankin automaatista, mutta se ei toiminut. Ystäväni saivat nostettua kyllä luottokorteiltaan rahaa, mutta jopa pankissa visa elecrton oli yhtä kuin turha.

ruokakaupassa.
pakaste:  -herneitä, -porkkanoita ja -maissia.
ruokakaupan viini- ja viskihyllyt.

Shopping, Shopping!!1 2011
Home made salad. 
Tiina ainakin tykkäsi. :) ps. punaviiniä fiinisti.

Luulen nyt selittäneeni kaiken mahdollisen kaupoista ja saattaa olla, että korjailen ja lisäilen tekstiä vielä jossain vaiheessa, mutta nyt kuitenkin luultavasti vaikenen muutamaksi päiväksi, sillä lähden äitini kanssa käymään Itävallan Wienissä. Tulkaa ihmeessä kommentoimaan ja kyselemään, jos joku asia jäi kaivertamaan hampaankoloon! voi olla, että en edes muistanut kertoa kaikkea ja joissain asioissa voi olla puutteita, joten teidän apunne on tässä vaiheessa korvaamaton! En todellakaan tiedä kaikesta kaikkea, mikä on lähtökohdiltaankin jo täysin mahdoton ajatus, mutta pyrin vastaamaan kaikkeen niin hyvin kuin kykenen. Vielä lisätäkseni tähän pientä persoonallista informaatiota, niin sanon sen, että elämäni oli vielä hetki sitten hienoa ja olin siihen tyytyväinen, mutta tällä hetkellä (kuten alussa mainitsin) olen taas vaipunut syystä ja toisesta lievään masennukseen, joten pahoittelen, jos teksti ei ollut yhtä tyydyttävä kuin edelliset tekstini. Koittakaa ymmärtää... jooko? Kiitos kuitenkin kaikille lukijoille ja kiitos kaikesta kivasta palautteesta, jota olen saanut. Toivottavasti en petä luottamustanne! heh. 

XXX, TOKI

Ruokakaupan kassalla.

pakaste-eineksiä. 
Anttila ruokaostoksien kanssa. meillä ei ollut kassia mukana.. heh 

1 kommentti:

  1. Bluehost is definitely the best hosting provider with plans for all of your hosting needs.

    VastaaPoista

Ask me anything, or just leave a comment about your opinion. Thank you!