20121218

[ Traveling and wondering ]

Nyt on jo varmasti korkea aika tehdä tämän vuoden viimeinen blogipäivitys, kerta vuotta on jäljellä enää n. 2 viikkoa. Oon onnekseni saanut jo kaikki lahjat ostettua ja jopa paketoitua, mikä helpottaa huomattavasti Jouluun laskeutumisen. Ensi vuodesta tulee todella jännä ja jopa pelottava, enkä ihan oikeasti odota sitä hirveän innolla, mutta ajalla on tapana mennä vain eteenpäin ja niin kai on sitten minunkin.

Oltiin äidin kanssa tosiaan Budapestissa ja tossa 24.-27.11. ja vaikka Budan puoli olikin toisinaan hyvin ränsistynyt ja Neuvostoliiton aiempi valta työnsi pitkää nenäänsä monista rakosista, oli Pest kuitenkin erittäin kaunis! Säät ei ihan suosinut meitä paitsi lähtöpäivänä, joka osoittautui ainoaksi lämpimäksi ja aurinkoiseksi päiväksi. Sillon asteita taisi olla jopa +15. Suomeen laskeuduttua tajuttiin, että talvi oli hiljaa hiipinyt tänne pohjolaan ja ero +15 asteen ja -3 asteen välillä tuntui sillon kalmaakin kylmemmältä. Ja hei! Sain pidettyä itseni ostamasta yhtään vaatteita! Ostin vain siskolleni joululahjan ja itselleni uuden laukun, jonka tarina onkin hieman monimutkaisempi: Oltiin ensin lähtöpäivänä (kone lähti vasta 19.30) käyty vaikka missä kaupoissa ja viimein mentiin Vörösmarty teren Bershkaan, josta löysin mustan nahkajäljitteisen, niiteillä koristellun laukun. Se maksoi 9995 Unkarin forinttia, mikä euroiksi muunnettuna on noin 35e. Ostin kyseisen laukun, jonka jälkeen mentiin Pull&Beariin. Tunsin jo kauppaan sisälle mentäessä, että nyt jotain tulee sattumaan ja kappas, kaupassa olikin _paljon hienompi ja täsmälleen saman hintainen laukku kuin minkä juuri ostin. En halunnut käyttää 70 euroa kahteen laukkuun, koska olen säästölinjalla, joten juoksin takaisin Bershkaan ostamani laukun ja sen kuitin kanssa ja selitin kassalla, että olin ostamassa laukkua ystävälleni, mutta kyseessä onkin väärä laukku, joten voinko palauttaa sen ja saada rahat takaisin. En tiedä johtuiko se suuresta epätoivostani vai loistavasta näyttelemisestä, joka ansaitsisi Oscarin vai myyjätyttösen hyvästä sydämestä, kun hän suostui antamaan rahani takaisin. olin aivan varma, että en olisi niin onnekas... Juoksin siis takaisin Pull&Beariin ja ostin tämän toisen laukun, jonka voin nyt näyttää huonossa kuvassa:

Shirt: Lindex, 30€
Bag: Pull&Bear 35€
Fox tail: from Tokyo
Jeans: Ginatricot 30€
Shoes: kenkämarski 120€ plus the golden paint.
Surukseni ilmoitan, että mulla ei ole oikeastaan yhtään valokuvaa Budapestista! Meillä oli videokamera mukana ja se sisältää lähinnä vaan videoita sieltä tai todella huonolaatuisia kuvia. Ehkä jossain vaiheessa lisään ne huonolaatuiset sitten tänne.... Lähinnä kuvia mun äidistä, joka on peloissaan kirkon katolla ja musta, kun juon tai syön jotain. lol.

Se täytyy kuitenkin vielä sanoa, että vaikkakin meidän hotellin sijainti oli loistava (ostoskävelykadun varrella) niin ainakin meidän huoneen sänky oli NIIIIIN kova, että tuntu melkein kuin olisi nukkunut lattialla. Muuten hotellihuone oli siisti, vaikkakin ikkunaa ulos siinä ei ollut - ainoastaan ikkuna hotellin sisälle. Ja aamupalatarjoilun kahvi oli erittäin kahvitonta. maistui lähinnä pahalta kaakaolta. se tulikin semmosesta koneesta, josta piti saada kaikenlaisia erikoiskahveja, mutta kaikki oli pahoja ja niissä oli vaahtoa enemmän kuin kahvia. Ainiin ja hotellin nimi oli: Promenade city hotel. Toki se oli halpa ja tähtiä oli 3, eli ei ihan samaa tasoa kuin jotkut thaimaan tai japanin hotellit, joissa ollaan oltu, mutta muuten oikein mukava pikkuinen hotelli.

ennenkuin jatkan stooria pläjäytän vähän kuveja:

this is usually how my hair looks after i wake up...
Shirt: Lindex 30€
bracelets: nelly.com & H&M
Necklace: nelly.com
Shirt: Kaktus Top BY Vila. 35€
leggins: From Germany
Shoes: Even&Odd from Zalando.fi. 60€
Some pictures that i took in summer and forgot to post here:

Poncho: Vero Moda 30€.

Shorts: Originally from H&M about 20€, but I bleached
them and ripped them a bit and
added some decorations.

the sunglasses i got from my sister. :)

Mr. Nemo

jacket: Zara about 80€.
top: F.A.V. from nelly.com 30€.
I used this Men's palty gray hair color, which i bought from Japan. This is the package and how it turned out:

contains: two bottles of bleach and color, rubber gloves and
instructions.

you add these two into the jar behind and shake at least 30 seconds.
I used only 1/3 at a time so i tried to put even amount both. 

after shaking it had turned into this jelly. it didn't turn gray,
but after applying it to your hair it started to transform a bit grayish. 

I used it only on the tips of my hair. And they actually turned g(r)ay.
But the stupid part of it was that it didn't last long. only like 1 or 2 washes.
so boohooo. i need to come up with some other solutions, if i still
want to have gray tips.... 

Ps. toi harmaa paita on H&M:n miesten puolelta. maksoi vain jotain 15 euroa ja se on ihana! tosin revin kyllä ton kaula-aukon ihan ite noin isoksi ja muutenkin vähän venyttelin sitä. se on kokoa XL. koska isot paidat = love.


vielä mainittakoon matkasta Rovaniemelle, että käytiin tietty suurimmat nähtävyydet läpi, kuten Lordin aukio ja niiden kädenjäljet:

kyllä, olen suuri Lordi-fani. 

oon pitkän aikaa seuraillut Gyaru Secretsei, vaikken mikään gyaru tai edes gyaru-o olekaan. Lähinnä töissä, kun pidän pientä paussia niin meen selailee ja naureskelee vähäsen, mutta se täytyy sanoa, että kyllä tytöt osaa olla niin ilkeitä toisilleen. Toisinaan ne jotkut kommentit on toki ihan suht aiheellisia, mutta jotkut jutut on kyllä niin naurettavia, että ihan mietin, kuinka kukaan haluaa olla tommosessa kommuunissa mukana? Etenkin hämmästelen niitä kommentteja, missä täysin normaalipainoista nättiä tyttöä haukutaan läskiksi ja rumaksi? mihin tämä maailma on menossa? Sitten, kun joku on oikeasti todella laiha niin se onkin jo sitten sysirumaa ja kuvottavaa. Mikään ei ikinä riitä! joskus meikkiä liikaa ja joskus liian vähän, joskus on liikaa laitettu tukka ja joskus taas aivan liian vähän. ja kenellä on oikeasti valtaa sanoa, mikä on oikein ja mikä ei? joidenkin mielestä koko gaijin gyaru -juttu on väärin ja ainoastaan vain japanilaiset saisivat edustaa kyseistä tyyliä. Jos nyt oikein mietitään, niin gyaruhan tarkoittaa Galia eli TYTTÖÄ. Ja koko tämä asia on saanut alkunsa länsimaalaisten tyttöjen ihailusta, joten minkä takia länsimaalainen tyttö ei sillon saisi olla gyaru? Japanissa lähes kaikissa mainoksissa palloilee länsimaalainen tyttö ja kaikki ihme hiusten vaalennukset, silmäluomien teippaukset ja sinisten linssien käyttö on juuri länsimaalaisen lookin tavoittelua. Ainakin näin olen asian ymmärtänyt. voin toki olla niin täysin väärässä, että Jeesuskin nauraa, mutta on tässä nyt lähes 4 kuukautta tullut vietettyä Japanissa ja se on aika hyvä pohja joillekin tiedoille.

Kuitenkin suurin kysymys kuuluu, että miksi kauniiden tyttöjen täytyy hakea hyväksyntää omalle ulkonäölle liittymällä tällaiseen yhteisöön? toki on eri asia, jos haluaa sen tunteen, että kuuluu johonkin ryhmään, mutta en edelleen käsitä, miten joidenkin elämäntehtävä tuntuu olevan toisten alistaminen ja hakkuminen. Tuleeko siitä itselleen parempi olo? ehkä sitten niin... Mutta sen sanon, että jotkut gyarut itse pilaavat tyylinsä maineen.  ei toki saa yleistää, että kaikki gyarut on inhottavia, sillä tunnen muutaman oikein mukavan je herttaisen yksilön.

Mulla muutenkin tekee pahaa, kun jotkut normaalipainoiset tytöt, joilla on upea kroppa lähtee hakemaan thinspiraatiota tämmöisistä kuvista:noissa laihoissa, muodottomissa vartaloissa ei ole mitään kaunista tai luonnollista. Ne näyttää epäterveiltä ja luonnottomilta. Oon nähnyt Japanissa ollessani monia aivan liian laihoja tyttöjä, joiden jalat on pelkät nahalliset tikut ja käsivarret napsahtaisi poikki kilon painosta. En näe laihduttamisessa tai kiinteytymisessä mitään pahaa niin kauan, kun se on vielä terveellistä. Japanilaisista naisista yli 80 prosentilla on jonkinasteinen syömishäiriö ja yli puolet japanilaisista naisista on anorektisen laihoja. Suomessa noin 1-5 prosentilla väestöstä arvioidaan olevan anoreksia ja sen kuolleisuus on noin 10%, mikä on yksi suurin kuolleisuusprosentti mielenterveyshäiriöiden keskuudessa. Se myös johtaa hiusten ohenemiseen tai lähtöön, hampaiden huonokuntoisuuteen, yleiseen karvankasvuun kaikkialla kehossa, ihon kuivumiseen, vitamiinitasojen tippumiseen, osteoporoosiin ja lihasten surkastumiseen. Ja yleisesti siihen, että on aina kylmä ja heikko olo. Haluaisin vaan sanoa kaikille, jotka tavoittelee tommosta ylhäällä kuvassa olevaa kehoa, että pliis älkää! Totuus on, että meitä on jokaiseen lähtöön ja aina välttämättä laiha ei tarkoita terve.


Tässä vielä hyvä kuva aiheeseen liittyen. Ja se vielä täytyy sanoa, että lähes jokainen nainen näkee itsensä isompana kuin oikeasti on. Ja vaikka olisi kuinka laiha niin silti melkein aina löytyy vielä jotain omassa kehossa, mihin ei ole tyytyväinen. Kohtuus kaikessa ja kultainen keskitie! itse aloitin kuukausi sitten kävelemään koiran kanssa kunnollisia lenkkejä joka päivä ja samalla teen vatsalihaksia ja punnerruksia. On ollut hienoa huomata, että kyllä ne lihakset siellä on ja kehittyy. Samalla pienensin hieman annoskokoa ja lopetin lähes kokonaan tupakanpolton ja alkoholinjuonnin (tosin alkoholia juon muutenkin todella vähän nykyään...). Jo parissa viikossa paino putosi parilla kilolla ja vatsa on kaventunut ja kiinteytynyt ja oon siihen tosi tyytyväinen. Toki syön vielä makeita juttuja ja herkuttelen sillon tällön, koska olen kuitenkin vielä ihminen ja lettu tai kakkupala sillon tällön ei tuhoa universumia! :)

Nyt kuitenkin kaikille HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!!! nähdään sitten ensi vuonna! :)  Muistakaa nauttia Joulusta! Mä ainakin aion. Mikä onkaan sen ihanampaa kuin nukkua pitkään, syödä hyvää ruokaa ja olla perheen kanssa? Samalla vähän askarrellen ja touhuillen. ah!


Merry Christmas to everyone! See u next year! 
xxx, TOKI!

2 kommenttia:

 1. "this is usually how my hair looks after i wake up..."

  WOAH ootko tosissas vai oliko toi sarkasmia? ;o Koska vau. Toivon oman ja kaikkien muidenkin itsetunnon puolesta että oli sarkasmia eikä kukaan OIKEESTI herää hiukset noin... :D

  Ja oon laiska ja kommentoin edellistä merkintää tähän samaan lootaan, että musta tää tyttömäisempikin tyyli sopii sulle hirmu hyvin. Eiköhän meistä suurin osa aina muutaman kerran elämämme aikana näytetä eriltä, tylsää se olis kehdosta hautaan kulkea samassa potkupuvussa ;D

  Tykkään ulkoasustakin. Ainoo kritiikki mulla on tää fontti; joudun lätkimään CTRL ja + tuhat kertaa että saan yhtään selvää teksistä, ja sen seurauksena koko sivu menee ihan plörinäksi kun kaikki on niin pirun suurta sitten.. Mutta tätä fonttia on hirveän hankala lukea :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo itseasiassa se on totta, mun tukka on yleensä ton näköinen.... :--D toki siihen on pieni kikka, jonka aion kertoa seuraavassa postauksessa. ja huom! mulla on ihan äärimmäisen taipuisat hiukset. sillä on sekä hyvä, että huonot puolet: ne kihartuu helposti ja pysyvästi, mut sateella suorat hiukset ei pysy suorana. XD lol

   ja kiitos paljon!! oon ollut vähän hakusessa tän tyylin kanssa nyt ton muutoksen jälkeen, mut nyt alkaa tuntuu, et se oma juttu alkaa löytyä :D ja onhan se totta, että vaihtelu virkistää. hehe.

   oon samaa mieltä fontista! se näytti kivalta visuaalisesti, mutta huomasin edellisen tekstin kirjoitettuani, että siitä on vaikea saada selvää ja numerot on ihan lskjodfh. mun on pitänyt vaihtaa se jo jonkin aikaa, mut en ole saanut aikaiseksi! pahoittelen siis! vaihdan sen huomenna töissä sitten :D hehe.

   kiitos kritiikistä. ilman sitä ja rakentavia kommentteja mikään tässä maailmassa ei voisi muuttua paremmaksi ! :)) ja ylipäänsä ihanaa saada jotain kommenttia!

   Kiitos, kiitos.

   TOKI

   Poista

Ask me anything, or just leave a comment about your opinion. Thank you!