20101025

High Culture

Hello~

I've been thinkig, if I should start to write in English... But dunno if it's too hard 4 me. :--D lol

No ehkä ei ihan vielä...! jatkan suomi-linjalla vielä ainakin hetken.

Viimepäivien tapahtumat kerrattuina:

-perjantai: Siirillä kavereitten kanssa viettämässä (hauskaa) iltaa ja pelattiin juomapelejä ja korttia

-lauantai: yleistä lagausta ja leffojen kattelemista

-sunnuntai: luin kokeeseen, tein matikanläksyjä, katoin leffoja... taas

-maanantai: Linda tuli kahville ja katottiin ehkä taas yks huonoin kauhuleffa ja sitten harjoittelin tekoitkua... :---)) any questions?

Oon nyt lähiaikoina katsonut nämä elokuvat : 30 Days of night 2, Cloverfield, Predators ja Mirrors 2. Ja nyt aion nopeasti arvostella ne KAIKKI! :---D ja aloitan ensimmäisestä, eli 30 Days of Night - Dark Days tai suomeksi : 30 päivää kaamosta - (en tiedä kuinka toi suomennettaisiin, jotta se saataisiin kuulostamaan edes vähän järkevältä... tummat päivät? mustat päivät? kuulostaa lähinnä hulluilta päiviltä..) Mielipiteet ovat sitten tosiaan omiani, enkä sano, että sinun täytyisi juuri ajatella samalla tavalla, vaan saat ihan itse perustaa mielipiteesi kyseisestä elokuvasta, enkä tuomitse ketään, joka ajattelee eritavalla niistä! :---)

30 Days of Night - Dark Days: (nimessä linkki IMDb:n sivuille...)Eli tämä on tosiaan jatko-osa samalla nimellä kulkevaan edeltäjäänsä, joka tehtiin vuonna 2007 ja joka on sallittu yli 18 vuotiaille, koska se sisältää _paljon verta, lenteleviä peräsuolenpätkiä ja muita ruumiinosia. Ite tykkäsin tosta 2007 vuonna tehdystä esikoisesta, mutta tää toka versio jäi monen kakkososan tavoin paljon siitä jälkeen. Jopa toi kansikuva on jo paljon naurettavampi kuin siinä ykkösessä... Plus tässä kakkosessa ei ole samanlaisia tunnettuja näyttelijöitä kuin ykkösessä (esim: Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston ja Ben Foster). Tän leffan ajatus on jotenkin liian Blademainen: Mennään jonnekkin, tapetaan pari vampyyria ja koitetaan pelastaa maailma. Se on myönnettävä, että pidän enemmän tällaisista rumista ja raaoista vampyyreista kuin fiineistä, lehmän verta lipittävistä Edward Culleneista... jotka kimaltaa. Mutta se on vain oma mielipiteeni! 30 Days of Night 2 perustuu kuitenkin liiankin pitkälti yllättäviin, säikäyttäviin kohtauksiin ja ennalta-arvattavaan juoneen. ja hei! mukaan mahtuu pakollinen seksikohtauskin! NIITÄ_EI_SAISI_OLLA_KAUHUELOKUVISSA!? I mean, come on..? Tähtiä antaisin ehkä 1/5. Koska elokuva on loppujen lopuksi vain huono ja lame versio Baldesta, joka saattaa viihdyttää juuri ja juuri niin paljon, että sen jaksaa katsoa loppuun. Ainoa pojo tulee edelleen niin verisistä kohtauksista ja hyvästä yrityksestä! mutta älkää PLIIS tehkö enää kolmososaa...

traileri:

Cloverfield (1)Nimen perässä on siksi ykkönen, koska nyt on tekeillä tietääkseni jo Cloverfield 2? (itseasiassa se on kai jo ilmestynyt tai ilmestyy ihan pian...) Jos nyt oikein tiedän... Cloverfield tehtiin vuonna 2008, mutta sain vasta nyt katottua sen. Olin jotenkin unohtanut sen olemassaolon! heh. Cloverfieldin ideana on sen mukaansatempaava kuvaustyyli, joka jäljittelee Blair Witch Project -tyylistä kuvausta käsikameralla. Juoni on sinänsä omaperäinen, sillä minulla ei tule ihan samantyylistä elokuvaa ainakaan ihan heti mieleen... Vaikka kyse onkin maailmanlopusta, ei Cloverfield ole silti perinteinen ''jenkit pelastaa maailman'' -tyylinen rällätys, jossa on pari ärsyttävää ja pari helposti samaistuttavaa hahmoa, joista ärsyttävät kuolevat pois ja empatiaa osakseen saaneet hahmot selviävät kuin ihmeen kaupalla maailmanlopusta. Elokuva on yllättävän lyhyt: n. 1h 13min, joista harmikseni n. 20 minuuttia alusta on turhanpäiväistä lätinää ja juonen kannalta täysin turhaa ajankäyttöä... Mutta kun jaksaa katsoa alun, muuttuu elokuva jännittäväksi. Cloverfieldissä jokin hyökkää yllättäin New Yorkiin ja pakottaa asukkaat pakenemaan henkensä edestä talojen ja siltojen sortuessa heidän ympäriltään. Kaikki tosiaan kuvataan käsikameralla ja voin sanoa, että jos saat helposti matkapahoinvointia, en suosittele katsomaan elokuvaa, sillä yksi ystäväni melkein oksensi elokuvan aikana, sillä kamera heiluu ja tärisee ja loikkii__todella paljon! Elokuva ei siis ole vatsaystävällinen... mutta silti ihan hyvä ja jännittävä rykäisy. Juoni ei sinänsä ole ennalta-arvattava, mutta toisaalta... elokuvassa ei oikein ole juonta? Tähtiä Cloverfieldille annan 3/5. Se oli hieman liian lyhyt ja siinä oli liian hidastempoinen alku, mutta loput 53minuuttia oli ihan nautittavaa ja viihdyttävää katsottavaa ja trikit olivat hienot!

traileri:


Predators (2010)
Ah, oon aina rakastanut jostain syystä Predatoreja ja Alieneita! Ehkä siksi, että ne on vaan niin frikin' awesome! Törkeen makeesti suunniteltuja ja toteutettuja! (nyt on pakko laittaa tähän linkki: H.R.Giger -tyyppi suunnitteli noi alienit joskus 1970-luvun loppupuolella j noi sen piirustukset on ihan uskomattoman makeita! kumarran sille...!) Mutta takaisin aiheeseen. Eli kyseisessä elokuvassa kahdeksan ihmistä heräävät yht'äkkiä keskeltä metsää, tietämättä missä metsässä ja edes missä maassa he ovat ja miksi joutuivat sinne. Pian he tajuavat, että eivät ole metsässä yksin, vaan heitä metsästää jokin heitä itseään paljon isompi, kehittyneempi ja raaempi otus. Elokuvan juoni on mielestäni mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu. Se ei ole niin ennalta-arvattava kuin se voisi olla, vaikka tiettyjä kliseisiä kohtia siitä löytyykin. Elokuva pitää jännityksen ja mielenkiinnon yllä loppuun asti. Se on hyvin toteutettu ja kuten muissakin elokuvissa, joissa predatorit ovat osallisia, tässäkin elokuvassa on paljon toimintaa ja vauhtia. Juoni ei ole ''nerokas'', mutta elokuva sopiikin enemmän räiskinnästä pitävälle henkilölle tämän lauantai-iltaan hyvän seuran kera, sillä elokuva ei oikeastaan herätä tunteita, erityisiä fiiliksiä tai pistä miettimään elämän syvimpiä kysymyksiä - se ei siis ota kantaa, vaan tarjoaa ''aivot nurkkaan ja sipsipussi käteen'' -tyylisen kokemuksen. Tähtiä annan 3,5/5. Ei nerokas, ei huono, ei kovinkaan yllätyksellinen, mutta cool, hyvin toteutettu ja actionista pitävälle tyydyttävä paketti adrenaliinia ja testosteronia!

PS. Traileri sisältää semisti spoilaavia kohtia, joten jos olet niitä miehiä, niin ÄLÄ katso tätä traileria!


'


Mirrors 2Viimeisenä Mirrors 2. Mirrors on alunperin korealainen kauhuelokuvan joidenkin vuosien takaa (olen nähnyt sen..) ja kuten monista muistakin aasialaisista kauhuelokuvista, myös tästä piti tehdä jenkkiversio (grudge, ring, shutter etc...)! Elokuvan ajatus on, että vuotta aikaisemmin kolarissa ollut mies, alkaa näkemään työpaikkansa peileissä kuolleen naisen, joka katoaa peilistä aina yhtä nopeasti kuin siihen ilmestyikin. Samaan aikaan työpaikan henkilökunta vähenee outojen ja veristen kuolemien seurauksena. Ideana on, että kun uhri katsoo peiliin, hänen peilikuvansa murhaa itsensä mitä verisemmin ja samalla myös konkreettinen henkilö/keho itse kuolee. Elokuva on LIIANKIN ennalta-arvattava ja jopa naurettava ja voisin laittaa elokuvan mielummin mustien komedioiden joukkoon kuin kauhuleffojen.. Sen jännitys perustuu yllättämiseen, koviin ääniin ja ''pelottaviin'' ilmestyksiin. Siinä tosiaan ON muutama ihan ällöttäväkin kohta, jotka oli ihan suhteellisen hyvin toteutettu elokuvan muuhun tasoon verrattuna. Jos olet yhtään katsonut kauhuelokuvia ja et ole liian säikky ja tunnet horaa-leffojen peruskliseet, niin en suosittele elokuvan katsomista. Tähtiä annan 0,5/5. Naurettava, huono, ennalta-arvattava, tylsä, tasapaksu pulitus, joka ansaitsee ainoan puolikkaan pisteensä niistä parista hyvästä kohdasta, joita siinä oli. Katsoisin elokuvan uudestaan ainoastaan, jos olisin humalassa....... sillon se olisi ehkä todella hauska ja viihdyttävä ja saattaisi avautua minulle jollain aivan uudella tavalla! muuten - älä vaivaudu!

traileri:
Noinnn~ en nyt tiedä jatkanko näiden elokuvien arvostelua tänne, mutta tein nyt tän lähinnä siksi, että oli tylsää ja halusin jotain jännää tekemistä :---D oon kattonut lähiaikoina muitakin leffoja, mutta ne ei ollut kauhu-jännäreitä, joten niitä en oikein jaksa arvostella - ainakaan vielä! :--D ehehe.

Jos nyt kiinnostuit ja/tai innostuit tästä jotenkin, niin multa saa tulla kyselemään elokuvien (varsinkin kauhu/zombie/action) perään, koska oon kattellut niitä aika paljon..... :--D varsinkin uusimpia elokuvia. heh.

But thankssss mates and
BaiBai~

TOKI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ask me anything, or just leave a comment about your opinion. Thank you!